SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bottnaryds Idrottsförening
Fotboll
BIF Fotboll
Idé och värdegrund

VERKSAMHETSIDÉ

I dag är de flesta överens om att det finns stora fördelar med att hålla igång fysiskt, inte minst i dagens stillasittande samhälle. Vi som tränar barnen ser också något mer än detta, nämligen den glädje som barnen  upplever genom att de engagerar sig i en idrott tillsammans med andra kompisar. De växer som individer genom att lära sig ta ansvar för sin egen prestation utan att skylla på andra eller annat, samtidigt som de blir en viktig del av ett lag, detta är fostrande.

 

Vi vill såklart att så många som möjligt ska upptäcka alla dessa fördelar, därför har vi satt upp två mål som vi försöker jobba efter att nå.

Huvudmål: att så många som möjligt blir och förblir aktiva hos oss.

Träningsmål: att skapa träningar/aktiviteter utifrån varje persons egna förutsättningar.

 

VÄRDEGRUND

 

BIF´ s värdegrund, kan uttryckas i fyra kärnvärden:

  • Kultur
  • Utveckling
  • Ansvar
  • Glädje

 

Vår värdegrund skall sätta prägel på den verksamhet som vi vill bedriva, och verksamhetsplanen skall vara ett stöd i vår verksamhet.

 

Kultur

Klubben har lång och stark tradition, något som vi varje dag bär med oss. BIF har fostrat en mängd spelare, varav några nått yppersta elit, och vi kommer att fostra ännu fler ungdomar i framtiden. Vi jobbar för en stark klubbkänsla där vi kan vara stolta över att vara medlemmar i klubben. Som klubbmedlemmar är vi förebilder, ambassadörer och representanter för en sund kultur.

 

Utveckling

Alla ska ges möjlighet till att spela fotboll på sin nivå, från lek till seniorverksamhet. Alla lagen leds av utbildade ledare som ska erbjuda barn och ungdomar en fotbollsutbildning och fostran utanför skolan.

Utvecklingen ska vara individanpassad, och om det visar sig att en spelares utveckling blir bättre i en annan miljö, skall BIF sträva efter att få detta till stånd, genom samarbete över årskullarna och/eller genom avtal med andra klubbar.

 

Ansvar

BIF skall välkomna alla oavsett bakgrund, kön, färdighet, mognad, etnicitet att delta i klubbens verksamhet. Ledare ska ge stöd och support så att skolarbetet alltid prioriteras, då BIF är och ska vara en ansvarsfull förening som tar stort ansvar för våra unga spelare även utanför planen.

Alla skall visa respekt mot medspelare, ledare, motspelare, domare och publik och förvänta sig samma beteende tillbaka.

Alla klubbens medlemmar tar ansvar för BIF och BIF´ s värdegrund; vi lever som vi lär.

Alla i klubben är viktiga, från minsta knatte till A-lagsspelare, från förälder till styrelseledamot.

 

Glädje

Alla skall känna en glädje över att få vara delaktig i en lagidrott, att få känna glädje över sin egen prestation, över lagets och klubbens resultat i framgång som motgång, och få chansen att utvecklas tillsammans med kompisar och ledare i BIF

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Föreningen, 09/04 11:09 
Föreningen, 22/02 08:34 
Föreningen, 02/01 21:42 
Föreningen, 08/10 10:36 
Föreningen, 11/05 13:08 
Föreningen, 16/03 12:54