SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bottnaryds Idrottsförening
Est. 1929
Friidrott
Daniel Ståhl kastar Bottnarydskastet 2021
2021-04-22 08:57
Även 2021 kommer vår svenske världsmästare Daniel Ståhl att förgylla Bottnarydskastet med sina diskuskast. Bottnaryds IP är den plats där Ståhl satte sitt svenska rekord med ett jättekast på 71.86 .
-Bottnarydskastet 10-11 juli blir en viktig tävling för oss då det blir sista genrep innan avresa till Japan och det olympiska förlägret i Fukuoka, säger Ståhls tränare Vesteinn Hafsteinsson.
 
Förutom Ståhl kommer Hafsteinssons två andra svenska världsstjärnor att kasta sina redskap i Bottnaryd . Både diskuskastaren Simon Pettersson och kulstöterskan Fanny Roos kommer att ha sin sista tävling före OS just i Bottnaryd.
-Det är fantastiskt roligt att dessa världsartister kommer till oss och tävlar , säger tävlingschefen Sonny Stridh.
Kula och diskus kommer att avgöras lördag den tionde juli. Söndag den elfte juli är det dags spjut respektive slägga .
 
En nyhet för året är att Bottnarydskastet kommer att ingå i den nystartade tävlingsserien ”Viking Throwing Tour” som en av fyra deltävlingar. Detta borgar för att Bottnarydskastet kommer att vara en naturlig samlingsplats för den svenska kastareliten och förhoppningsvis en del internationellt deltagande. Men hur omfattande det internationella deltagandet blir och kommer att se ut beror till stor del på hur den pågående Coronapandemin kommer att utvecklas.
 

Nyhetsarkiv
Pressrelease 2024-06-18 07:55
Resultat lördag2021-07-10 22:17
Resultat VSM2019-08-12 21:36